måndag 3 december 2012

Turtlespizzan - revisited

De senaste veckorna har gått under temat: matmisär. Har pga jobb dygnet runt knappt hunnit handla/laga mat över huvud taget. Det innebär ju också att jag ätit jättemycket restaurangmat - vilket i sig inte är dåligt, men det betyder också att jag haft rätt lite att blogga om.

Förrän i fredags. Julius kom förbi efter jobbet för att baka pizza, vi började snacka om de bästa pizzorna vi ätit i våra liv - från amerikansk panpizzadiner till italienskt ruccolabonanza - och mindes gemensamt Turtlespizzan från pizzerian i Sunnersta (senare Ruccola Sandwich, du vet).

Jag antar att Turtlespizzan var en av pizzerians verkliga storsäljare, liksom, vi har ett villaområde som bara dignar av sjuåringar som konstant suktar efter animerat våld - och nu kan de få det på pizzan.

Hade bagarna på pizzerian i Sunnersta haft någon som helst koll på populärkultur hade de ju bakat den á la serietidningen - med mycket ost och stora skivor pepperoni. De tonårsmuterade ninjaturtlarna beställde ju pizza eftersom det var den enda maträtten som kunde levereras genom kloakgaller, och de valde den italienska korven för att hylla sitt ursprung. Sunnerstapizzerian komponerar däremot en helt arvslös degmatta med tomatsås, skinka, ost och - här kommer det - ett knäckt ägg i mitten. Liksom? Ägg? Vad har det med superhjältesköldpaddor att göra?

Vi blev ju hur som helst tvungna att provbaka turtlespizzan enligt Sunnerstapizzerians alla regler och det blev - trots min helt fenomenala tomatsås - lite sådär. En rätt dålig pizza. Varför insåg vi inte det redan på lågstadiet?

Vad har du ätit på Kanarieöarna?

/olle

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar